Hur tar jag sticklingar på min Monstera Variegata?

För att ta sticklingar på din Monstera Variegata, börja med att hitta en lämplig växtdel att skära. Det bästa är att välja en stjälk som är minst 6-8 tum lång och har ett par blad. Skär sedan av stjälken med en skarp kniv eller sax, och ta bort de nedre bladen så att det bara finns ett eller två par blad kvar på sticklingen. Låt sedan sticklingen torka i några dagar för att låta såret läka innan du planterar den i en blandning av sand och perlit eller mossa.

Sätt sticklingen i en fuktig, men inte blöt, miljö och se till att den får tillräckligt med ljus men inte direkt solljus. Sticklingen bör rota inom ett par veckor till ett par månader.

Då ska du plantera om din stickling

När sticklingen har rotat, det vill säga när du ser rötterna börja växa genom mossan eller sand-perlit blandningen, är det dags att plantera om den i jord. Välj en lämplig jordblandning för Monstera, till exempel en allmän växtjord eller en blandning av torv och perlit.

Rotta jorden ordentligt och plocka upp sticklingen försiktigt från mossan eller sand-perlit blandningen. Placera sticklingen i hålet så att rötterna är jämnt fördelade och fyll på jord runt omkring sticklingen. Tryck jorden försiktigt för att eliminera luftbubblor. Vattna väl efter planteringen och se till att hålla jorden fuktig men inte blöt. Sticklingen bör växa och trivas i sin nya jord.

Lämna en kommentar